Autor:
Ivo Kruusamägi

Üliõpilased on oodatud osalema Vikipeedia artikli kirjutamise välkvõistlusel

Tartu Ülikooli teaduskool ja MTÜ Wikimedia Eesti korraldavad 18.–19. veebruarini taas 30-tunnist Vikipeedia artikli kirjutamise välkvõistlust, mille auhinnafond on 2000 eurot. Veebipõhisele võistlusele on oodatud osalema kõik Eesti üliõpilased.

Võistluspäev algab sissejuhatusega Zoomi veebikeskkonnas, misjärel loositakse võistkondadele teemad, mis on tänavu seotud Eesti ajalooliste hoonetega. „Teemavaliku eesmärk on Eesti arhitektuuri ajaloo tutvustamine laiemale üldsusele ja meie vanade ajalooliste hoonete väärtustamine. Kindlasti saavad artiklite kirjutajad ning hiljem ka lugejad teadlikumaks paljudest vanade hoonetega seotud arhitektuurilistest ja ajaloolistest detailidest,“ selgitab Wikimedia Eesti haridusprogrammi juht Pille Priks. Kõik loositavad artiklid on juba eestikeelses Vikipeedias olemas ja võistkondade ülesanne on neid täiendada.

Materjali kogumiseks, artikli koostamiseks ja nõuetekohaseks esitamiseks ette nähtud 30 tundi hakatakse lugema teema saamise hetkest. Võistkondade esindajad peavad Zoomis kohal olema nii teemade loosimisel kui ka võistluse lõpetamisel. Tiim võib ise valida artikli kirjutamiseks sobiva koha ja otsustada, kas töötada füüsiliselt koos või interneti vahendusel.

Hiljemalt 24 tundi pärast teemade loosimist peab võistkond andma žüriiliikmetele ligipääsu koostamisel olevale tekstile ning seejärel tutvustatakse tööd žüriile ja ülejäänud osalejatele. Žürii selgitab võitjad välja teisel võistluspäeval, kui kõik artiklid on esitatud. Žürii koosseisu kuuluvad Tartu Ülikooli teaduskooli võistlus- ja õppekorralduse peaspetsialist Kelli Hanschmidt, MTÜ Wikimedia Eesti esindaja Ivo Kruusamägi ja üllatusliige, kes selgub võistluse toimumise ajaks.

  • Igas võistkonnas võib olla kuni kolm liiget, kellest vähemalt kaks peavad olema üliõpilased. Osalemiseks tuleb enda võistkond registreerida hiljemalt 16. veebruariks teaduskooli kodulehel.
  • Enne võistluse algust, 17. veebruaril kell 17–18 on kõigil huvilistel võimalik osaleda Zoomis toimuvas vabatahtlikus konsultatsioonitunnis.

Artiklikonkurss on seotud Eesti kõrgkoolide tegevusega Vikipeedias ja toetab meediapädevuse õpetamist. Võistluse auhinnafondi rahastab MTÜ Wikimedia Eesti. Loe lähemalt, kuidas võistluseks ette valmistuda ja tutvu ajakavaga Vikipeedias.

Foto on dekoratiivne

Mare Kitsnik: eestikeelsele õppele üleminekut toetav õppevara – kuidas tagada kvaliteet?

Kristjan Vassil kõnepuldis

Miks on ülikoolid luure sihtmärgid? Võrgustikud, uuringud, inforuum

Foto on dekoratiivne

Mare Kitsnik: miks rääkida Eestis eesti keelt (teise keelena)?