Autor:
erakogu

7. oktoobril tuleb meile külla Taani ajakirjanik ja meediaekspert Leif Lønsmann

Ühiskonnateaduste instituudis toimub 7. oktoobril algusega 17.30–19.30 töötuba „Fake ≠ Fact Info Lab“, Lossi 36, ruumis 205, kuid töötoaga alustame alt fuajeest näituse tutvustamisega. Töötuba toimub inglise keeles.

Töötuba keskendub Põhjamaade ja Balti riikide meediamaastikule ning valeuudistele, eksitavale infole, eeskätt seoses poliitiliste teemade ja koroonaga. Töötuba juhatab Taani ajakirjanik ja meediaekspert Leif Lønsmann Põhjamaade Ajakirjanduskeskusest (Nordic Journalist Centre, www.njc.dk) koos Tartu Ülikooli ühiskonnateaduste instituudi meediauurija Maia Klaasseniga

„Eesti on jõudnud punkti, mida me nimetame meediakirjaoskuseks 2.0: küsimus ei ole enam vastupidavama ühiskonna jaoks vajalikes oskustes, teadmistes ja ressurssides, vaid pigem selles, kuidas saavutada nende teadmiste jõudmine kõigini ehk kuidas muuta infohäired iga ühiskonnaliikme asjaks,“ ütles Maia Klaassen.

Näitus „Fake ≠ Fact Info Lab“ põhineb Rootsi Töömuuseumi materjalidel, mis omakorda pärinevad Rootsi Meedianõukogu materjalidest. Muuseumi rändav demokraatialabor loodi 2018. aastal ning see on rännanud mööda Rootsit, et arendada õpilaste ja noorte täiskasvanute oskust hinnata iseseisvalt mitmesuguste allikate usaldusväärsust ja ideoloogilisi lähtepunkte.  

„Seoses Venemaa sissetungiga Ukrainasse on kiiresti paisunud ka desinformatsiooni laine, mis sunnib mõtlema, kuidas avalikkust nendes küsimustes harida ja aidata fakte väärinfost eristada. Seepärast on meil hea meel, et saame koos Põhjamaade kolleegidega korraldada noortele mõeldud seminare ja töötubasid, et edendada meediapädevust Baltimaades,“ ütles Riias asuva Balti Meediainnovatsiooni Keskuse direktor Gunta Sloga.

Huvilistel palume registreeruda

Ürituse korraldavad Taani Kultuuri Instituut Eestis, Lätis ja Leedus, Balti Meediainnovatsiooni Keskus ning Põhjamaade Ajakirjanduskeskus.

Üritust toetavad Rootsi Suursaatkond, Rootsi Instituut ja Tartu Ülikooli ühiskonnateaduste instituut.

TÜ vaimse tervise konverents „Tööheaolu – mis ja kelle asi?“

Tartu Ülikool kutsub vaimse tervise konverentsile, kus kõneldakse tööheaolust

Foto on dekoratiivne

Piret Kärtner: kes tahab, leiab eesti keele õppimiseks võimaluse

1. mai 2004 Tammsaare pargis

Meie valik ja selle tagajärjed: 20 aastat Euroopa Liidus