Autor:
Andero Kalju

Haridusteaduste instituudi koostööprojekt sai Euroopa innovaatilise õpetamise auhinna

Haridusteaduste instituudi Erasmus+ projekt „Digitehnoloogia tähenduslikuks muutmine digitaalpedagoogika abil“ valiti keskhariduse kategoorias Euroopa innovaatilise õpetamise auhinna (EITA) laureaatide hulka. 

Euroopa innovaatilise õpetamise auhinnaga tunnustab Euroopa Komisjon Erasmus+ programmis osalevate koolide õpetajate tööd ja panust. Selle aasta taotlusvooru eelisteemad lähtusid Euroopa Komisjoni algatusest “Uus Euroopa Bauhaus”: koos õppimine, loovuse ja jätkusuutlikkuse edendamine. 

„Projekti tunnustamine aitab kaasa digipedagoogika veelgi laiemale tutvustamisele ja rakendamisele,“ sõnas projekti eestvedaja haridustehnoloogia kaasprofessor Mario Mäeots. Projekti tulemusel valmisid uuenduslikud tunniplaanid ja juhised digitehnoloogia mõtestatud kasutamiseks koolides. Digipedagoogika võimalusi tutvustatakse nüüdsest ka kahes Tartu Ülikooli õpetajakoolituse õppeaines. Projektis osales kokku 25 õpetajat, kes õpetavad noori vanuses 10-12 eluaastat. Partnerid olid Soomest, Saksamaalt ja Islandilt.

Lisaks Tartu Ülikoolile said Eestist tunnustuse ka MTÜ Hared ja Kernu Põhikool.  Auhinnatseremoonia ja võitjate võrgustumisüritus toimub 25.-26. oktoobril Brüsselis.

Konkursi laureaatidest valmisid tutvustavad videod, vaata Tartu Ülikooli projekti videot

Lillekimp

Selgunud on Tartu Ülikooli aastaauhindade saajad

Tulbid

Üliõpilasesindus valis tänavused aasta õppejõu auhinna laureaadid

Andres Kuusik

President tunnustas Andres Kuusikut Valgetähe IV klassi teenetemärgiga