Autor:
Tartu Ülikool

Vabatahtlike abiõpetajate programm nomineeriti aasta õpetaja 2022 konkursil aasta hariduse sõbra kategoorias

Haridus- ja Teadusministeerium tunnustab iga-aastasel aasta õpetaja galal haridusvaldkonna silmapaistvamaid inimesi ja tegusid. Vabatahtlikest üliõpilastest abiõpetajate programm, mille raames on üliõpilastel võimalik minna appi koolide ning lasteaedade õpetajatele ja õpilastele, valiti aasta hariduse sõbra kategoorias kolme nominendi hulka.

7. septembril avalikustas Haridus- ja Teadusministeerium aasta õpetaja 2022 konkursi nominendid. Aasta hariduse sõbra auhinna statuudis seisab: „Aasta hariduse sõbra auhinna saaja on üksikisik või organisatsioon, kes on viimase kolme aasta jooksul oma tegevusega toetanud õppijate arengut, õppeasutusi õppe kaasajastamisel, edendanud kooli ja ühiskonna dialoogi või teinud tulemuslikku tööd hariduse väärtustamiseks”.

Vabatahtlike abiõpetajate programm sai alguse 2021. aasta kevadel, kui Haridus- ja Teadusministeeriumi toetusega avanes võimalus suunata Tartu Ülikooli ja Tallinna Ülikooli üliõpilasi koolidesse ning lasteaedadesse õpetajaid ja õpilasi abistama. Selle aasta märtsis laiendati programmi, et toetada haridusasutustes Ukraina sõjapõgenikest õpilasi. 2021. aastal osales programmis 281 Tartu Ülikooli üliõpilast, kes panustasid vabatahtlikena kokku 3828 tundi ja jõudsid 104 abi vajavasse haridusasutusse. 2022. aasta esimesel poolel on üliõpilased jõudnud abistamas käia 3400 tundi.

Lisaks aasta hariduse sõbra nominatsioonile võib nominentide seast leida veel mitu haridusteaduste instituudiga seotud inimest. Haridusinnovatsiooni õppekava tudeng Kersti Veskus on panustanud maailmahariduse toomisesse Eesti alusharidusse, mis on nomineeritud aasta haridusteo kategoorias. Aasta tugispetsialisti nominendiks valiti Kaja Plado, kes hetkel töötab küll Tartu Hiie Koolis, aga on endine haridusteaduste instituudi õppejõud.

Aasta õpetaja 2022 konkursile laekus sel aastal kokku üle 1500 kandidaadi. Nominendid valis välja riiklik hariduspreemiate komisjon, kuhu kuuluvad haridusega seotud organisatsioonide esindajad. Kõikide kategooriate laureaadid kuulutatakse välja aasta õpetaja galal „Eestimaa õpib ja tänab”, mis toimub laupäeval, 8. oktoobril. Sündmusest teeb otseülekande Eesti Televisioon.

Loe lähemalt Haridus- ja Teadusministeeriumi kodulehelt

Image
Aasta õpetaja gala
Lillekimp

Selgunud on Tartu Ülikooli aastaauhindade saajad

Tulbid

Üliõpilasesindus valis tänavused aasta õppejõu auhinna laureaadid

Andres Kuusik

President tunnustas Andres Kuusikut Valgetähe IV klassi teenetemärgiga